Základní škola
sv. Voršily v Praze

Zájezd do Paříže

Ve dnech 3. až 7. května navštívilo 51 žáků z 5.-9. tříd Paříž. První den jsme začali prohlídkou Vítězného oblouku, dále se děti prošly po slavné Champs-Elysées, viděly Monu Lisu v Louvru a poté radnici a katedrálu Notre Dame, která se chystá na znovuotevření.

Druhý den žáci obdivovali krásy zámku ve Versailles, jehož středobodem je Zrcadlová síň, kde bylo roku 1871 stvrzeno sjednocení Německa. Děti velice ocenily nákup oběda na nedělním trhu ve Versailles a vyzkoušely si tak i své znalosti francouzštiny na téma „nakupování potravin“. Odpoledne jsme se přesunuli do centra Paříže, zde jsme navštívili Montmartre a nádhernou baziliku Sacré-Coeur.

Třetí den žáci navštívili Latinskou čtvrť se Sorbonnou a mauzoleem Panthéon, odpoledne se pak projeli na lodi po Seině. Vrcholem zájezdu byla ale návštěva 3. patra Eiffelovy věže. A s Paříží se děti rozloučily na vyhlídkové terase Trocadéro a viděly i právě se rozsvěcující věž. 

Žáci návštěvou Paříže dostali novou chuť do studia francouzštiny a dalšího objevování francouzské kultury. Už teď se těší na další zájezd.

Terezie Brůžková

beDesign.cz

Přihlášení