Základní škola
sv. Voršily v Praze

Cesta čokolády od bobu po tabulku

Kdo z vás měl možnost ochutnat syrový kakaový bob? Jak asi tak chutná? A jaký je rozdíl, když ochutnám čokoládu, která je z kakaa z Kolumbie a druhá hned z vedlejšího státu? Existuje i růžová čokoláda? A nejen na takové otázky si mohli odpovědět děvčata z osmých a kluci z devátých tříd na hodinách vaření.

Začali jsme malou video exkurzí do čokoládovny Jordis. U tohoto videa jsme viděli, jak se z kakaových bobů stává čokoláda v malém provozu. Na to jsme navázali gastronomickým zážitkem. Provedli jsme totiž ochutnávku kakaového bobu, kakaové hmoty, másla a čokolád od 100% po 33% bílou čokoládu.

Samozřejmě nechybělo i pár slov k tomu, jak takovou čokoládu degustovat a na co při výběru přihlížet.

Ač někteří už ke konci degustace prohlašovali, že vyškrtnou na tři měsíce čokoládu ze svého jídelníčku, věřím, že tento gastronomický zážitek si vcelku užili.

Pavel Jakubec

beDesign.cz

Přihlášení